Karting Valmennus 2005

Pohjanmaan alueen valmennusryhmä aloitti toimintansa syksyllä 2004. Ryhmä toimii tällä hetkellä valmentautumisen pilottiryhmänä, jonka
perusteella alueen valmennuskoulutusta tullaan kehittämään. Tällä hetkellä ryhmässä on 6 kuljettajaa eri karting-luokista.

Nyt tarkoituksena on koota uusi n. 6 kuljettajan ryhmä. Ryhmään haetaan sellaisia, joilla on halua ja motivaatiota kehittyä karting-kuljettajina
eteenpäin. Ryhmään hakevien toivotaan olevan vuosina 1990-1993 syntyneitä, n. 12-15-vuotiaita.

Uuden ryhmän toiminta on ohjauspainoitteista. Ryhmässä saa opastusta ja apua niin psyykkiseen kuin fyysiseenkin valmentautumiseen karting-kauden aikana ja sen ulkopuolella. Valmennukseen kuuluvat myös ajoharjoittelu, auton tekniikkaan liittyvät asiat sekä ravitsemustieto.

Ryhmä kokoontuu samanaikaisesti valmennusryhmän kanssa. Uudesta ryhmästä innokkaimmat ja ahkerimmat tullaan nostamaan valmennusryhmään. Ulkopuolisia luennoitsijoita tullaan käyttämään tarpeiden mukaan, lähinnä nykyisiä jaentisiä karting-kuljettajahuippuja.

Tavoitteena on taata valmennustoiminnan jatkuvuus Pohjanmaan alueella. Tämän hetkinen ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa ja tarvittaessa
useamminkin.

Vaatimukset valmennusryhmään:
Syntymävuosi 1990-1993
Yksi kansallinen kilpailukausi ajettuna, vähintään 7 kisaa
Liikunnallinen aktiivisuus
Halu oppia
Tavoitteet tulevaisuudessa

Vapaamuotoiset hakemukset viimeistään 28.2.2005 ja lisätietoa
Marko Salovaara
Riistatie 12
61300 Kurikka
040-3412442
marko.salovaara@fi.oem.se
 

Karting koulutusta!

Kausi 2005 on ovella ja karting kevätleiri Töysän radalla lähenee päivä päivältä. Aiheesta lisätietoa saa Susekan sivuilta tai soittamalla
Penttilän Paavolle Töysään. Leiri on erinomainen ponnahduslauta lajin pariin tuleville 6-13 vuotta täyttäneille tytöille ja pojille kuten myös huoltajille.

Jos kysyntää löytyy riittävästi (n.10 kuljettajaa) voimme järjestää Kauhajoella teoriaa ja lumien sulaessa käytäntöä kuljettajalle
ja huoltajalle sovittuna viikonloppuna päivän mittaisella tapahtumapäivällä ennen leiriä.
Ottakaa yhteyttä mikapi@pp.inet.fi


HYVÄÄ KEVÄÄN ODOTUSTA
Karting-jaos. M.P
 

Karting tarvikkeiden yhteisostot

Karting-tarvikkeiden yhteisostoon kerkeää vielä mukaan! Ilmoittele

mitä tarvitset Mika Pihlajikolle 050 5552905 joulukuun 10 pv mennessä.

Terveisin Karting-jaos.

Aluemestaruus palkitut 2004

Formula Karting


Luokka Raket yleinen:
Jesse Kari EPUA

Luokka Raket junior:
Toni Kujala YlivUA
Luokka Yamaha:
Johan Ahonen VUA
Lasse Anttila KurUA
Fredrik Ahlström VUA

Luokka Raket 120:
Timo Kantala EPUA

Luokka Rotax:
Ville Kivaelä EPUA

Luokka Senior 100:
Janne Hautamäki VUA

Pohjanmaa-Cup

Raket:
Toni Kujala YlvUA
Jean Westman KokUA
Kim Haapaharju EPUA

Cadet:
Panu Rajamäki KurUA
Juho Siekkinen EPUA
Jani Ekola Al-Härmä

Mini:
Jesse Ylitalo J-PMK
Henry Rajala EPUA
Eetu Luhtala KauhUA

Pikku Mini:
Stefan Syring VUA
Pyry Ovaska JaMoKe/UA
Mikko Pakari EPUA

»TAKAISIN KARTING-SIVULLE

Karting jaos kaudella 2005
   Tulossa juttua.........

 

Karting jaoksen tiedotustilaisuus 8.11.2004 Sotkassa

Maanantaina pidetty Ua:n kartting-jaoksen tiedotustilaisuus keräsi paikalle joukon asiasta kiinnostuneita. Paikalla nähtiin tuttuja viimekesältä ja uusiakin kasvoja.
Tiedotustilaisuuden asiat pähkinänkuoressa: Alueen karting-leiri 14-15.5.2005, Töysä Suseka-karting, yhteyshenkilö Paavo Penttilä. Pohjanmaa-Cup kilpailut: Cup 1 4-5.6.2005 Töysä Suseka-karting. Cup 2 2-3.7.2005 Ylivieska. Cup 3 30-31.7.2005 Oulainen Cup 4 20-21.8.2005 Kauhajoki Sotka, Kauhajoen Ua Cup 5 3-4.9.2005 Vaasa Pitkämäki. Sotka-karting kolme iltatapahtumaa, ajankohta ilmoitetaan myöhemmin, viimeisenä iltana taas jotain jännää…..!
Kevään 2005 aikana järjestetään Sotkassa koulutusta lähinnä huoltajille tekniikasta, ajo-opetusta ym. mukavaa. Kohderyhmä lähinnä vasta-alkajat tai vähän harrastaneet. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
Näyttääs siltä notta ensikesä on tapahtumaa pullollaan, soitelkaa ja kyselkää kartingista.
T: Mika Pihlajikko GSM 050-5660934.


»TAKAISIN KARTING-SIVULLE

 

Alueen 2 kevätleiri Kauhajoella Sotkassa 15-16.5.2004

Perjantainen aamu avautui koleana ja sateisena eteemme, ajatukset olivat ilmojen haltijoissa ”voi kun ilmat olisivat suosiolliset Sotkan kevätleirille ja nuorille karting- kuljettajille viikonlopun aikana”.
Olimme aloittaneet leirivalmistelut jo lokakuussa 2003 jolloin istuimme kolmisin alas ja aloimme hahmottamaan leirille raameja, koulutusaiheita, yöpymistä, ruokailua ym. sekä asioiden organisoimista leirin aikana. Puuhatiimiin kuuluivat Jari, Hannu, Mika, Timo, Sami ja Juha-Matti. Neuvoa kysyttiin mm. ”emo-seurasta” jossa löytyy mm. Samba-carnivals:n tiimoilta kosolti kokemusta. Hyviä neuvoja ja vinkkejä kuunneltiin syksyn palavereissa joiden pohjalta hahmoteltiin leirin kehykset, tapa toimia ja organisaatio leiritoimitsijoista ja kouluttajista.
Tammikuussa lähdimme toteuttamaan suunnitelmaa ja hyvissä ajoin ennen lumien sulamista olivat leirin kouluttajat sovittuna, muonitus organisoituna ja ns. tärkeät asiat selvillä. Kouluttajien kanssa palaveerattiin kahteen otteeseen jolloin sovittiin koulutusaiheet ja koulutusaiheiden jako kouluttajien kesken. Täytynee todeta että leiri-aamuna muutama koulutuspiste vaihtoi kouluttajaa, siihen oltiin varauduttu mm. pöytäkeskusteluissa mutta emme uskoneet sitä tapahtuvan. Viimeisen kahden viikon aikana laitettiin kuntoon itse alue, rengasvalleja tehtiin lisää, siistittiin alue, rata puhdistettiin ja varmistettiin sähkön, veden ym. saanti ja toimivuus. Ennakkoon ilmoittautui 58 kuljettajaa jota käytimme perustana muonituksen valmistuksessa, koulutusaiheiden laajuutta päätettäessä sekä ryhmien kokoa kokemuksen mukaan jaettaessa. Leirille oli ilmoittautunut monen tasoista kuljettajaa joten jako taitotasonsa mukaisiin ryhmiin oli järkevää, ryhmiä muodostui kuusi, vuokra-autolla ajavia seitsemän kuljettajaa.

Perjantaina illalla saapuessamme Sotkaan, paikalle oli saapunut kymmenkunta leiriläistä huoltajineen. Puolenyön aikaan pystytettiin viimeinen koulutusteltta, yhteensattumien johdosta lopulliset päätökset koulutuspisteiden muutoksista ja kouluttajista koulutuspisteisiin saatiin myös ratkaistua ennen nukkumaan menoa.
Lauantai valkeni pilvisenä ja koleana, positiivista oli ettei taivaalta tullut vettä mutta sateen uhka oli kuitenkin olemassa. Aamu kuudelta aloitettiin valmistautuminen leiriläisten vastaanottoon ja lauantain ensimmäiset saapuivatkin jo seitsemän aikaan. Vilske ja vilinä kasvoi kahdeksaan mennessä ja Sotkan rata-alue täyttyi leiriläisistä hiljalleen kunnes yhdeksältä päästiin toivottamaan kaikki tervetulleiksi Sotkaan kevätleirille.
»
TAKAISIN KARTING-SIVULLE


»TAKAISIN KARTING-SIVULLE

 

Karting-2003

KauhUA järjesti keväällä 2003 pitkästä aikaa karting-harrastustoiminnan puitteissa kevätkokouksen. Tuolloin kymmenkunta kartingista innostunutta teki päätöksen, että nyt jos koskaan kartig-harrastus herätetään henkiin Kauhajoella. Karting-jaosto perustettiin kesällä 2003.
Aikoinaan karting-touhut aloitettiin Kauhajoella vuonna 1981 ja seuraavana vuonna järjestettiin SM-kilpailut. Sotkassa on ollut ajamassa 80-luvulla mm. Mikä Häkkinen, Mika Salo, Minna Kuoppala, Hannu Rinne-Laturi ja monia muita kovia nimiä.  Alussa toiminta oli aktiivista ja harrastajia riitti. 80-luvun lopussa homma sitten hiipui, eikä toimintaa ollut 90-luvulla juuri lainkaan. Nyt harrastustoiminnan vetäjäksi on saatu Jari Mäntylä, jonka omat pojat ovat isänsä tavoin innostuneet lajista.
UA on hankkinut nyt oman karting-harjoitteluauton, jolla pääsee kokeilemaan ajamista Sotkan moottoristadionilla - oman auton hankinta ei siis ainakaan heti ole pakollista. Rata on varattu kartingille iltaisin sunnuntaista keskiviikkoon. UA:n autoa pääsee kokeilemaan sunnuntaisin ja yhteisharjoitukset pidetään keskiviikkoisin. Radalla on käyttöä jokaisena iltana, sillä kauhajokisia ajajia löytyy jo parisenkymmentä. Myös lähikunnista käydään harjoittelemassa niin, että kaiken kaikkiaan käyttäjiä on viikossa noin 30.

Pohjanmaa Cupin osakilpailu aloittaa Kauhajoen UA:n karting-puolen kilpailutoiminnan ensi 12.-13.6.2004.. Sotkan Moottoristadionille kerääntyy tuolloin n. 40 kuskia kannustusjoukkoineen ja tunnelma tulee varmasti olemaan katossa. Keväällä järjestetään Karting-kevätleiri15.-16.5.2004. Ohessa kutsu leirille.
»
TAKAISIN KARTING-SIVULLE

 

Karting-nousussa

1970-luvulla rakennettiin Kauhajoella mikroautoja satamäärin, ja Sotkan rata oli siitä lähtien kovassa käytössä. Tässäkin harrastuksessa on aallon harjoja ja pohjia. UA:n Karting-vastaava Jari Mäntylä uskoo, että viime kesänä vauhtiin lähtenyt harrastaminen vahvistuu alkavalla kaudella reilusti. Pari vuotta sitten lisenssikuskeja oli vain yksi, nyt jo seitsemän. Harrastajia on useita kymmeniä, ja autojakin kolmisenkymmentä. Sotkan rata vetää omien nuorten lisäksi ajajia hyvinkin laajalta alueelta. Toimintaa taas käynnistettäessä on koulutuksella merkittävä sija.
– Toukokuun puolivälin viikonvaihteessa järjestämme alueleirin, joka on tarkoitettu alkavilla ja lajia jonkin verran harrastaneille. Leirillä tarjotaan perusohjausta ja opetusta, myös tekniikkapuolella, kertoo Mäntylä. Leirille voi osallistua vaikka ei omaa autoa olisikaan, UA:lla on muutama auto kerhon käytössä, minkä lisäksi tarvittaessa lainataan autoja naapurikerhoilta leirin ajaksi.
Leirillä on myös monenlaista oheisohjelmaa, mm. alkusammutuskurssi, joka on tarpeellinen kaikille moottoriurheilua harrastaville. Opetuksen merkeissä järjestetään myös karting-kisa.
– Panostamme hyviin kouluttajiin, joten tarjolla on hyvää tietotaitoa kartingista, sanoo Mäntylä.
Nuoret ajavat kolmessa luokassa: 5-9-vuotiaat cadett-luokassa, 8-10-vuotiaat pikku-mineissä ja 10-12-vuotiaat miniluokassa. Kuten Mäntylä toteaa, karting on myös hyvää tapakasvatusta tämänikäisille. Ajamisessa kun pitää ehdottomasti käyttäytyä sovittujen sääntöjen mukaan.
Kesän aikana on Mäntylän mukaan tarkoitus järjestää kolme Sotka-GP-iltakisaa,joihin voivat osallistua myös vähemmän ajaneet.
Sotkan karting-radalla ajetaan 12.6. Pohjanmaan cupin 2. osakilpailu. Sama kisa järjestettiin myös viime vuonna, ja järjestelyistä tuli erittäin hyvää palautetta. Erityistä kiitosta on saanut myös asiallinen Sotkan huoltorakennus.
»TAKAISIN KARTING-SIVULLE